Predsednik

Predsednik ZVO – Dejan Drakulić, mag. iur.

Rođen 13.10.1977. u Vukovaru. Završio je Pravni fakultet u Beogradu i stekao stručno zvanje diplomirani pravnik. Oženjen, otac dvoje dece.

Iz privatnog sektora dolazi na mesto zamenika gradonačelnika iz redova pripadnika srpske zajednice 2010. godine. Radio je i kao predsednik Odbora za ljudska prava Zajedničkog veća opština, a na mesto predsednika Zajedničkog veća opština dolazi 2021. godine sa pozicije pomoćnika ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske.

Bio je predsednik Gradske organizacije SDSS-a Vukovar od 2008. do 2012., predsednik Kluba većnika SDSS-a i u nekoliko mandata većnik u Gradskom veću Grada Vukovara, član Veća srpske nacionalne manjine VSŽ, član školskog odbora OŠ Siniše Glavaševića, kao i predsednik Veća srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru.

Pored funkcije predsednika Zajedničkog veća opština obavlja i funkciju predsednika Veća srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru te je većnik u Gradskom veću Grada Vukovara i većnik u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije. Potpredsednik je Gradske organizacije SDSS-a i potpredsednik Udruženja antifašističkih boraca i antifašista grada Vukovara.