Председник

Predsednik ZVO – Dejan Drakulić, mag. iur.

Рођен 13.10.1977. у Вуковару. Завршио је Правни факултет у Београду и стекао стручно звање дипломирани правник. Ожењен, отац двоје деце.

Из приватног сектора долази на место заменика градоначелника из редова припадника српске заједнице 2010. године. Радио је и као председник Одбора за људска права Заједничког већа општина, а на место председника Заједничког већа општина долази 2021. године са позиције помоћника министра управе у Влади Републике Хрватске.

Био је председник Градске организације SDSS-a Вуковар од 2008. до 2012., председник Клуба већника SDSS-a и у неколико мандата већник у Градском већу Града Вуковара, члан Већа српске националне мањине ВСЖ, члан школског одбора ОШ Синише Главашевића, као и председник Већа српске националне мањине у граду Вуковару.

Поред функције председника Заједничког већа општина обавља и функцију председника Већа српске националне мањине у граду Вуковару те је већник у Градском већу Града Вуковара и већник у Скупштини Вуковарско-сријемске жупаније. Потпредседник је Градске организације SDSS-a и потпредседник Удружења антифашистичких бораца и антифашиста града Вуковара.