Zaposlenik ZVO-a Zoran Čanji nagrađen Gramatom

Sotin, 25.11.2023 - U subotu 25. novembra u Sotinu je osvećena crkva Prenosa moštiju svetog oca Nikolaja, a čin osvećenja obavio je vladika osečkopoljski i baranjski Heruvim uz sasluženje sveštenstva ove eparhije. Bila je ovo prilika i da se nagrade oni koji su dali poseban doprinos i nesebičan trud i zalaganje u obnovi i izgradnji hrama u Sotinu. Njegovo Preosveštenstvo Vladika Heruvim Gramatom je nagradio pravoslavnu meštanku Sotina Ljubicu Bjelajac i zaposlenika Zajedničkog veća opština Vukovar i predsednika omladinske organizacije SDSS-a Vukovar Zorana Čanjija.  

- Puno mi znači ovo priznanje odnosno Gramata, posebno jer mi je uručena od strane vladike Heruvima. Ovim putem bih se zahvalio i proti Saši Kuzmanoviću koji mi je pružio priliku da učestvujem u svim radovima na Crkvi u Sotinu. Dosta je bilo posla, sa radom smo krenuli još prošle godine u oktobru mesecu. Nije bilo lepo za videti neuređen bedem uz glavnu cestu kojeg smo odmah popravili, nakon toga smo ofarbali drveni zvonik, uređivali okoliš i ove godine smo okrečili celu Crkvu i stavili ogradu. Sada to stvarno izgleda reprezentativno – rekao je Čanji, koji nije bio sam prilikom uređenja sotinskog hrama.

- U svim tim poslovima nisam bio sam, uvek nas je bilo više, kako se ko mogao uskladiti sa slobodnim vremenom. Na zadnjoj akciji je bilo nekoliko mladih ljudi, kao i predsednik gradske organizacije SDSS-a Vukovar Srđan Kolar koji je takođe pomogao u radnim akcijama. Svi smo dali svoj doprinos koliko smo mogli – dodaje Čanji i ističe da ovo priznanje veoma znači i njegovoj porodici, ali isto tako njemu daje vetar u leđa da nastavi sa volonterskim aktivnostima koje čini za srpsku zajednicu na ovom prostoru.

Prema njegovim rečima, Gramatu je već postavio na najposebnije mesto u kući, to je pored ikone krsne slave Svetog Arhangela Mihaila gde se nada da će ostati decenijama. Takođe, ova priča je još jedan primer mladog čoveka koji svojim radom i zalaganjem može puno toga da promeni i doprinese razvoju svoje zajednice. Sa nadom da će sve više biti mladih ljudi sa razmišljanjem kao Zoran, još jednom mu zahvaljujemo na svom nesebičnom trudu i radu.

Ostale vesti