Vidovdan obeležen i u Vukovaru

Vukovar, 28.06.2023 - Povodom praznika Vidovdana, Srbi u Hrvatskoj organizovali su brojne manifestacije i dešavanja različitog karaktera. Okupljanje naroda na ovaj praznik tradicija je koja se nastavlja. Pre same liturgije članovi udruženja porodica žrtava rata Protiv zaborava, Zajedničkog veća opština, Veća srpske nacionalne manjine grada Vukovara i Gradske organizacije SDSS-a Vukovar položili su vence u parku Breza u Borovu naselju kao i pored veslačkog kluba u Vukovaru.

Na liturgiji i parastosu prisustvovali su mnogobrojni pripadnici političkog, kulturnog i društvenog života Vukovara i okoline kao i verni narod. Nakon liturgije i parastosa, episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim osveštao je krst za žrtve rata koji se nalazi u porti vukovarskog hrama. Potom je u Srpskom domu usledila svečana vidovdanska akademija.

Vidovdansku liturgiju i parastos za sve srpske žrtve od Kosovskog boja pa do danas u hramu Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Vukovaru služio je episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim uz sasluženje eparhijskog sveštenstva.

Ostale vesti