Škole i vrtići bogatiji za novu literaturu

Vukovar, 16.12.2022 - Zajedničko veće opština Vukovar 16. decembra posetili su direktori škola i voditelji nastave u kojima se program odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu kao i direktori vrtića u kojima se deca obrazuju na maternjem jeziku. Povod posete bilo je preuzimanje lektirne građe za osnovne i srednje škole i stručne literature vaspitačima i profesorima koje je obezbedilo Zajedničko veće opština.

-Ono što smo ovaj put uspeli da obezbedimo jeste lektirna građa za osnovne i srednje škole i za vrtiće i deo stručne literature za vaspitače. Sa ovom donacijom sve škole i vrtići će imati zaista upotpunjenu lektirnu građu i najnovija dela i sve je to naravno u skladu sa kurikulumom. Donaciju je dobilo svih 16 škola u kojima postoji model A i svi vrtići koji imaju model A vaspitanja, odnosno vrtići čiji su osnovači opštine – rekao je predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar Dejan Drakulić.

Vrtići i škole su dostavili potrebne lektirne građe i materijale te je na osnovu toga nabavljeno sve što je neophodno. Ukupan iznos donacije je 110 000 kuna koje je Zajedniko veće opština osiguralo u saradnji sa Uredom za ljudska prava te napominju kako će i dalje nastojati poboljšati uslove rada i obrazovanje najmlađih.

-Nadamo se da ćemo u narednoj godini, možda na drugi način, nabaviti opet ako nešto bude falilo od materijala ili didaktičke opreme našim institucijama kako bi im obezbedili što bolje i kvalitetnije uslove za rad. Ovakva ulaganja su od izuzetne važnosti jer na taj način deca imaju jednaku priliku i šansu da se kvalitetnije obrazuju, ali i vaspitačima, nastavnicima i profesorima je lakše da rade sa decom kada imaju više sredstava za rad – dodaje Drakulić.

Ostale vesti