Proslavljen dan opštine u Negoslavcima i Markušici

Negoslavci dan opštine

Negoslavci, Markušica, 28.8.2022 - Lokalne samouprave u sastavu Zajedničkog veća opština, Negoslavci i Markušica, obeležile su svoj dan opštine kojeg proslavljaju 28. avgusta.

U pravoslavnom kalendaru ovaj dan je posvećen Uspenju presvete Bogorodice kojem je inače posvećen i hram u Negoslavcima tako da ovaj datum u ovom mestu ima i svetovni i duhovni karakter i značaj. 

Na svečanoj sednici opštinskog veća uručene su i dve zahvalnice, jedna Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Negoslavci koja je donirala zemljište starog parohijskog doma na kojem će biti izgrađen dečiji vrtić, kao i Poljoprivrednoj zadruzi koja je takođe donirala zemljište na kojem će biti izgrađeno dečije igralište.

Svečanoj sednici, između ostalih, prisustvovali su i predstavnici opština Temerin i Šid što će stvoriti i dobre preduslove za prekograničnu saradnju sa ovim lokalnim samoupravama.

Obeležavanje dana opština u markušičkoj lokalnoj samoupravi obeleženo je i nizom manifestacija, a sama svečana sednica započela je polaganjem venaca na spomeniku borcima i žrtvama ustaškog terora. Bila je to prilika da se prisutni upoznaju sa radom ove opštine u proteklih godinu dana. Značajna ulaganja usmerena su na infrastrukturne objekte u svih pet naselja ove lokalne samouprave.

Markušica dan opštine

Od početka ove godine povećana su i davanja udruženjima građana za 30 odsto sa ciljem da se njihov rad proširi i da kvalitetno organizuju programe koji će doprineti razvoju društvenog života ove lokalne samouprave.

Ostale vesti