Професори боравили у Србији

Министарство науке и образовање и ове је године финансирало студијско путовање професора који предају у настави на српском језику и ћириличном писму.

Професори српског језика и националне групе предмета који предају у школама Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније боравили, у периоду од 1. до 3. јула, у југозападној Србији. Укупно 25 професора који наставу проводе на српском језику и ћириличном писму односно по моделу „A”  провели су у матичној држави три садржајно богата дана, а захваљујући програму који финансира Министарство науке и образовања, а суфинансира Заједничко веће општина.

Profesori boravili u Srbiji

- Што се тиче професора и учитеља српског језика и књижевности дали смо предност онима који су учествовали у снимању видео часова за наставу на даљину. Мислим да је ово пети пут да Министарство финансира овакве пројекте, путовали су професори и у Тршић на семинар српског језика и књижевности, два пута у Србију затим и по републици Хрватској у манастир Крка. Прошле године због короне нисмо успели да реализујемо ово путовање те смо Министарству вратили новац који смо добили за пројекат. Овај пут у реализацију смо кренули раније и сви су јако задовољни, путовање је било садржајно, пуно тога су доживели и кажу да је корист немерљива како за оне који су путовали и за наставу тако и за ученике као крајње кориснике – рекла је председница Одбора за образовање ЗВО-а Милица Стојановић.

Profesori boravili u Srbiji

Тродневно студијско путовање реализовано је захваљујући програму Министарства науке и образовања намењеном националним мањинама, а на који успешно сваке године аплицира Заједничко веће општина. Овогодишњи пројекат написао је професор Новица Гајић те су током боравка у Србији организоване и едукације. Професори су присуствовали предавањима из историје, књижевности, ликовне и музичке уметности. Осим едукација које ће сигурно позитивно утицати на предавачке вештине професори су обишли манастире Милешево и Студеница те посетили Нови Пазар, Вишеград и Тару.

Остале вести