Пријем шампиона у дизању тегова Николе Тодоровића

Nikola Todorović

Вуковар, 14.7.2022 - Нове спортске успехе на Првенству света за кадете у Мексику (У17) у дизању тегова Никола Тодоровић остварио је у јуну ове године када је у дисциплини трзај освојио четврто место. Бронза је овом перспективном младом спортисти измакла за минималнихсамо један килограм, док је у избачају и биатлону остварио пласмане на осма места у конкуренцији најбољих младих дизача тегова света. Током поменутог такмичења Никола је три пута померао границе државних рекорда.

Након тога овај Вуковарац такмичио се и на Купу Европске уније који је одржан у Шпанији од 7. до 10. јула. Никола је представљао Републику Хрватску и постао победник Купа у конкуренцији такмичара до 17 година, а поставио је и нови државни рекорд у трзају. Његове одличне резултате препознали су и председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић, секретар Винко Лазић и заменик градоначелника Вуковара Срђан Колар који су разговарали са Николом и уручили му пригодне поклоне.

- Заједничко веће општина је и у мају прошле године финансијски помогло одлазак Николе на светско првенство и ове године нам је такође задовољство да имамо прилику да му помогнемо, посебно сада када се са такмичења вратио са заиста изванредним резултатом. Посебно желим истаћи да је у овоме спорту који је индивидуалан јако тешко задржати концентрацију и истрајати у свему. Зато Николи желимо пуно успеха и да на овим кадетским медаљама не стане него да се оствари и у сениорској конкуренцији – поручио је председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић.

Заједничко веће општина у складу са својим програмским активностима помаже све успешне младе људе, припаднике српске заједнице у сферама образовања, културе или спорта. Тако је и Николин пут у Шпанију финансијски помогло у износу од 3000 куна.

Остале вести