Prijem šampiona u dizanju tegova Nikole Todorovića

Nikola Todorović

Vukovar, 14.7.2022 - Nove sportske uspehe na Prvenstvu sveta za kadete u Meksiku (U17) u dizanju tegova Nikola Todorović ostvario je u junu ove godine kada je u disciplini trzaj osvojio četvrto mesto. Bronza je ovom perspektivnom mladom sportisti izmakla za minimalnihsamo jedan kilogram, dok je u izbačaju i biatlonu ostvario plasmane na osma mesta u konkurenciji najboljih mladih dizača tegova sveta. Tokom pomenutog takmičenja Nikola je tri puta pomerao granice državnih rekorda.

Nakon toga ovaj Vukovarac takmičio se i na Kupu Evropske unije koji je održan u Španiji od 7. do 10. jula. Nikola je predstavljao Republiku Hrvatsku i postao pobednik Kupa u konkurenciji takmičara do 17 godina, a postavio je i novi državni rekord u trzaju. Njegove odlične rezultate prepoznali su i predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić, sekretar Vinko Lazić i zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Kolar koji su razgovarali sa Nikolom i uručili mu prigodne poklone.

- Zajedničko veće opština je i u maju prošle godine finansijski pomoglo odlazak Nikole na svetsko prvenstvo i ove godine nam je takođe zadovoljstvo da imamo priliku da mu pomognemo, posebno sada kada se sa takmičenja vratio sa zaista izvanrednim rezultatom. Posebno želim istaći da je u ovome sportu koji je individualan jako teško zadržati koncentraciju i istrajati u svemu. Zato Nikoli želimo puno uspeha i da na ovim kadetskim medaljama ne stane nego da se ostvari i u seniorskoj konkurenciji – poručio je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

Zajedničko veće opština u skladu sa svojim programskim aktivnostima pomaže sve uspešne mlade ljude, pripadnike srpske zajednice u sferama obrazovanja, kulture ili sporta. Tako je i Nikolin put u Španiju finansijski pomoglo u iznosu od 3000 kuna.

Ostale vesti