Osvećenje temelja za hram Svete Trojice u Klisi

Klisa, 28.10.2023 – Na današnji dan, povodom osvećenja temelja za hram Svete Trojice u Klisi, održana je Sveta Arhijerejska Liturgija, koju je služio episkop osečkopoljski i baranjski Gospodin Heruvim uz pomoć svestenštva iz više eparhija, u hramu Svetoga Blagoveštenja u Veri.

Nakon liturgije, episkop se obratio okupljenima, u svojoj besedi istakao je važnost gradnje hrama za pravoslavne vernike mesta Klisa, hram će predstavljati ponos ovoga mesta i njegovih meštana.

- Jedini i osnovni motiv je da živimo isključivo u slozi, jedinstvu i u bratskoj ljubavi jedni sa drugima. Da prizovemo blagodat Boziju na sveto mesto, svetu građevinu, da nas sveta crkva sabira, da nas podučava i da ona bude mesto jedinstva našeg naroda i ovde i svuda, gde živi naš svetosavski pravoslavni narod - istakao je episkop Heruvim.

Osvećenju temelja za hram Svete Trojice u Klisi prisustvovali su predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić, predsednik Glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović, konzul Republike Srbije u Vukovaru Ljudmila Ostojić i zamenik župana Osječko-baranjske županije Radomir Čvarković.

Ostale vesti