Osnovana pionirska fudbalska reprezentacija ZVO-a Vukovar

Beograd, 18.02.2023 - Početkom februara na inicijativu višeg stručnog saradnika za sport ZVO-a Nikole Gagulića formirana je pionirska fudbalska reprezentacija dece rođene 2008. godine i mlađi. Cilj osnivanja pionirske reprezentacije je da mladim fudbalerima pruži priliku da se dokažu i pokušaju da ostvare što bolje rezultate na treninzima i van klubova u kojima redovno treniraju.

Poziv za reprezentaciju dobili su svi klubovi koji deluju na prostoru Zajedničkog veća opština Vukovar, a treneri iz tih klubova su predložili svoje najbolje igrače. Prvo okupljanje reprezentacije bilo je pre desetak dana na fudbalskom terenu BSK Bijelo brdo gde je odigrana pripremna utakmica protiv vršnjaka iz HNK Vukovar 1991, kada je Gagulić izabrao buduće članove pionirske ekipe.

Novoosnovana pionirska reprezentacija ZVO-a je u subotu 18. februara posetila Beograd gde su u pratnji predsednika Odbora za kulturu i sport ZVO-a Veljka Maksića i višeg saradnika za sport Nikole Gagulića obišli muzej – trofejnu salu Crvene zvezde i odigrali utakmicu protiv vršnjaka iz Crvene zvezde koji su pobedili 2:0. Nakon odigrane utakmice deca iz Vukovara i okoline gledali su prvenstvenu utakmicu seniora pomenutog kluba koju su odigrali sa Fudbalskim klubom Čukarički takođe iz Beograda.

Ostale vesti