Održano takmičenje iz srpskog jezika i nacionalne grupe predmeta

Takmičenje iz srpskog jezika

Učenici viših razreda osnovnih škola koji se obrazuju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu na području Vukovarsko–sremske i Osječko–baranjske županije tradicionalno su se takmičili u znanju iz srpskog jezika. Po prvi put je organizovano i takmičenje iz nacionalne grupe predmeta u koju spadaju istorija, geografija, muzička i likovna kultura.

- Ovo je četvrta godina da se organizuje takmičenje iz srpskog jezika i profesori nacionalne grupe predmeta kada su videli prethodnih godina kako je to organizovano su od prve godine izrazili želju da i oni učestvuju. Profesori su svako iz svog resora napravili pitanja i testove i danas imamo ovde blizu 100 učenika što je zaista impozantan broj. Meni je srce veliko i baš mi je drago jer ti sadržaji koji su danas u testovima nigde se ne proveravaju na ovakav način i ako već imamo svoje škole na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, ako učimo o svom srpskom jeziku, ako učimo deo srpske istorije i ono što je najznačajnije u muzičkom, likovnom i geografiji onda je red da imamo jedno nagradno takmičenje upravo iz tih sadržaja – izjavila je predsednica Odbora za obrazovanje Zajedničkog veća opština Milica Stojanović.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja bila je Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Vukovar, dok je projekat sufinansiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Zajedničkog veća opština Vukovar. Nagrade za najuspešnije učenike na kraju takmičenja je uručio predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.  

Ostale vesti