Održana skupština ZVO-a

Vukovar, 23.12.2022 - Sinoć je u sali Srpskog doma u Vukovaru održana Skupština Zajedničkog veća opština na kojoj su sumirani rezultati u protekloj godini i usvojeni izveštaji o radu svih Odbora ove institucije, finansijski izveštaj kao i plan rada i finansijski plan za narednu 2023. godinu.

- Iza nas je jedna, finansijski gledano, stabilna godina u kojoj smo uspeli da na mnogim poljima proširimo saradnju sa našim udruženjima i partnerima i da im finansijski pomognemo u provođenju njihovih projekata. Nastojali smo da sa dodatnom opremom i didaktičkim materijalom opremimo naše vrtiće i škole, našim studentima omogućili smo stipendije i uradimo još dosta onoga što može da poboljša i olakša njihov rad. Pomogli smo rad naših kulturnih i sportskih organizacija, KUD-ova i sportskih klubova, ponovo smo pokrenuli neke sportske manifestacije poput recmo takmičenja u šahu. Tu je naravno i pružanje besplatne pravne pomoći i uopšte nastojimo da budemo prisutni u svim delovima Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije kako bi pomogli gde god možemo. Ponovo smo aktivirali našu kancelariju u Belom Manastiru, ali nastojimo da pomognemo i u opštinama gde srpsko stanovništvo nije u većini. Nastojimo da poboljšamo naš rad i po pitanju organizacije i po pitanju realizacije i verujem da tu ima prostora za napredak - rekao je predsednik ZVO-a Dejan Drakulić.

Finansijski plan za narednu godinu je zaista ambiciozan i u odnosu na sredstva koje je Zajedničko veće opština do sada ostvarivalo neuporedivo veći.

- To će zahtevati i dodatne ljudske kapacitete i još bolju organizaciju kako bi sve zacrtane ciljeve i programe sproveli uspešno. Za narednu godinu predložen je budžet u iznosu od 28.484.000 kuna, a sredstva će biti obezbeđena kroz prijavljene projekte i iz ureda za ljudska prava i prava pripadnika nacionalnih manjina Republike Hrvatske. Radi se o zaista velikom iznosu i nadam se da ćemo u narednoj godini uspeti da poboljšamo uslove rada svih naših udruženja građana ali i opština kroz kapitalne donacije koje su i ovoj godini bile dosta velike. Imamo u svom radu podršku naših građana i verujem da su zadovoljni radom ZVO-a, a ako negde i bude propusta naravno da ćemo nastojati da to ispravimo - zaključio je Drakulić.

Ostale vesti