Одржан први сајам књига издавача и писаца у Сомбору

Сомбор, 03.02.2024 - У просторијама Српске читаонице „Лаза Костић“ од 2. до 4. фебруара одржан је „Сајам писаца и издавача“. По први пут у Сомбору је организован сајам издавача и писаца из Србије, као и земаља у окружењу – Мађарске, Хрватске и Републике Српске. Сајам је званично отворила чланица Градског већа задужена за културу и образовање Анита Стојаков, док су у наставку програма учестовале бројне библиотеке, културне и образовне институције, удружења и појединци,
Посебан штанд на овој књижевној манифестацији са својим издањима припремило је Заједничко веће општина и Српски културни центар Вуковар. Поред изложбе књига, на тему издавачке делатности Срба у Хрватској говорио је председник Одбора за културу и спорт у ЗВО-у Вељко Максић, а овом приликом представљена су и издања Српског културног центра, док је Влатко Ковачевић самостално представио своју књигу „Који је мој“.
Као један од пратећих програма у склопу поменутог сајма, другог дана, одржан је округли сто на тему „Издаваштво изван метрополе: Искуства и перспективе“. Рад округлог стола водио је председник Одбора за издавачку делатност проф. др Саша Радојчић, док је на поменуту тему своје мишљење изнео и председник Заједничког већа општина Вуковар Дејан Дракулић.

Остале вести