Odmerene snage na Šahovskom „C4“ turniru

Trpinja, 17.12.2023 - Drugu godinu za redom Zajedničko veće opština Vukovar organizuje Šahovski turnir „C4" na kojem su se i ovoga puta dokazali lokalnik šahovski znalci, a ukupno je nastupilo sedam ekipa. Osim ugodnog sportskog druženja, cilj ovog turnira je i promocija šaha, posebno među mlađom populacijom.

- Ovo je druga godina da organizujemo šahovski turnir „C4“ koji treba da okupi klubove sa područja delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar, a sam turnir predstavlja način na koji promovišemo tradiciju bavljenja šaha na ovom prostoru. Klubovi koji su i ranije postojali na ovom prostoru imaju dugu tradiciju, pored toga, želja nam je da šah promovišemo i u školi kod mladih. Takođe, finansiramo i nabavku opreme, ali i održavanje edukacija i šahovskih turnira povodom značajnih datuma koji su važni za srpsku zajednicu – izjavio je predsednik ZVO-a Dejan Drakulić.

Ovogodišnji domaćin bio je Šahovski klub Trpinja koji je na širem vukovarskom području izuzetno aktivan i uspešan, a čitavu 2023. godinu posvetili su jubilarnoj pedesetoj godišnjici rada.

- Prošle godine Šahovski turnir „C4“ održao se u prostorijama Zajedničkog veća opština, a ove godine smo mi domaćini, jer je zamišljeno da turnir bude putujući. Što se tiče Šahovskog kluba Trpinja mi smo zadovoljni, ove godine smo proslavili 50 godina postojanja. Klub je dosta aktivan, imamo preko 50 registrovanih članova, dok šahovska škola broji 35 dece, a sama godina je bila veoma uspešna u svim kategorijama – rekao je predsednik Šahovskog kluba Trpinja Nikola Maširević.

Turniru je prisustvovao i najstariji član Šahovskog kluba Trpinja, Miloš Radulović koji ima 84 godine, a veliki deo svog života posvetio je ovom sportu.

- Klub posećujem otprilike dva do tri puta nedeljno i to je nešto više od hobija. Celog života igram šah, tu sam našao sebe i igraću ga do kraja života – izjavio je Radulović, jedan od prvih osnivača kluba.

Na kraju turnira, predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar Dejan Drakulić, zajedno sa višim stručnim saradnikom za kulturu Jovanom Ajdukovićem uručio je zahvalnice, proglasio pobedničke klubove i podelio nagrade. Treće mesto zauzeo je ŠK „Borac“ Bobota, drugo mesto ŠK Trpinja „Miško“, a prvo mesto zasluženo je zauzeo ŠK Trpinja „Mlađo“. Za najbolje šahovske table na pomenutom turniru četvrto mesto zauzeo je Miroljub Maširević, treće Veliša Mladenović, drugo Milutin Milošević, te prvo mesto zauzeo je Aleksandar Mudrinić.

Ostale vesti