Obeležen Dan žena u Vukovaru

Vukovar, 08.03.2024 - Već tradicionalno, godinama u nazad, 8. marta predstavnici Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke iz Vukovara poklanjaju svojim sugrađankama karanfile, te im na taj način čestitaju međunarodni Dan žena.

- Mogu samo da poručim svim ženama da nastave da budu jake i snažne, kao i do sada. Činjenica jeste da ono što žena može i želi da napravi, u pravilu, to i ostvari. To je ono što nama muškarcima, snažnijem polu, nekad nedostaje. Mi u našim redovima imamo snažne, jake i odvažne žene, tim povodom ove godine smo malo i proširili naš program obeležavanja Dana žena, sve naše sugrađanke i aktiviskinje pozvali smo u restoran Mornar kako bi se družile. Sinoć se okupilo 170 žena, restoran je bio prepun, a nama je bilo jako drago, te se nadamo da ćemo u nekom budućem periodu to moći ponoviti i da će biti još veći broj žena – izjavio je predsednik gradske organizacije SDSS Vukovar Srđan Kolar.

Uoči Dana žena, 7. marta Samostalna demokratska srpska stranka u saradnji sa Zajedničkim većem opština Vukovar organizovala je druženje za žene u restoranu Mornar. Prisutne dame pozdravili su pored predsednika Gradske organizacije SDSS Vukovar i predsednik ZVO-a Dejan Drakulić i saborska zastupnica Dragana Jeckov. Zahvalili su se na ovako velikom odazivu i podržali su žene koje se sve više aktivno uključuju u društvene obaveze, naglasivši ulogu Aktiva žena SDSS-a Vukovar na čelu sa Svetlanom Antić i Vesnom Vujić.

Ostale vesti