Obeležen Dan Opštine Borovo

Borovo, 22.05.2024 - Svečanom sednicom u sali Kulturnog centra obeležen je Dan Opštine Borovo. O rezultatima rada lokalne samouprave u proteklom periodu i planovima u budućem radu govorio je načelnik Zoran Baćanović.

– Od svega što smo radili u proteklih godinu izdvojiću da smo bili efikasni u području komunalne infrastrukture, pogotovo na izgradnji staza i sanaciji dečjih igrališta te kapitalnih objekata u smislu izgradnje, od kojih moram izdvojiti izgradnju nove upravne zgrade na stadionu Fudbalskog kluba “Sloga” u vrednosti milion evra koja ide dobrom dinamikom tako da se završetak očekuje za godinu dana. Takođe, pomažemo i poljoprivrednim proizvođačima kroz razne mere, pružamo podršku našim penzionerima kroz božićnice koje dobijaju već treću godinu zaredom, pomažemo i roditeljima dece u Osnovnoj školi Borovo i Dečjem vrtiću “Zlatokosa” čiji rad finansiramo te možemo reći da je to sveobuhvatna briga počevši od najmlađih do najstarijih. Ove godine će fokus biti na Sportskim terenima Ozren gde smo potpisali ugovore za četiri projekta, ali idemo i dalje, radi se i igralište u centru mesta, kod vrtića , igralište u Gajićevoj ulici, tako da će ove godine dečja igrališta imati prioritet. Radićemo i na području drugih oblika komunalne infrastrukture, kanalske mreže, sanacije staza..- rekao je Baćanović.

Sednici su prisustvovali zvaninici iz političkog i društvenog života, a ispred Zajedničkog veća opština prisutan je bio predsednik Dejan Drakulić. Opštini Borovo na dobrim rezultatima rada čestitala je SDSS-ova saborska zastupnica Dragana Jeckov.

Na svečanoj sednici dodeljena su i priznanja Opštine Borovo. Povelja za ukupan doprinos dodeljena je dugogodišnjem zameniku načelnika i sadašnjem predsedniku Opštinskog veća opštine Borovo Dušku Drobiću. Priznanje je dobila i mlada sportistkinja, učenica Medicinske škole u Osijeku Emina Kondić, za rezultate u oblasti sporta. Pored Emine, priznanje je uručeno i učenici generacije Osnovne škole Borovo za prošlu školsku godinu Teodori Bojić.

Svečanim programom u školskoj sportskoj dvorani svoj Dan proslavila je i Osnovna škola Borovo na čelu sa direktorom Tihomirom Jakovljevićem.

Ostale vesti