Концерт за велику и малу децу у организацији ЗВО-а

Вуковар, 04.02.2024 - Концерт за велику и малу децу одржан је 4. фебруара у извођењу Немање Николића и његовог квартета, а присутна публика имала је прилику да ужива у највећим хитовима Дизнијевих цртаних филмова, али и домаћих песмица уз које су одрастале генерације девојчица и дечака.

- Оно чиме се квартет иначе бави, преко 10 година, јесте музика из екранизованих Дизнијевих цртаних филмова. Поред тога имамо и домаће српске песме Драгана Лаковића и још неких извођача уз које смо сви одрасли и које сви знамо. Такође, ми правимо интерактивне наступе, у смислу да имплементирамо класичну кроз Дизнијеву музику и самим тим едукујемо децу да од малих ногу заволе нешто што можда немају прилику да чују, а кроз неку Дизнијеву песму ипак могу да чују и познате мелодије класичне музике – рекао је члан квартета Немања Николић који додаје како су њихови наступи од деце веома добро прихваћени.

Нешто другачији музички програм посвећен најмлађој публици одржан је у организацији Одбора за културу и спорт Заједничког већа општина Вуковар са циљем да се културна сцена намењена деци на истоку Хрватске обогати и употпуни.

- Заједничко веће општина је кроз своје програме већ показало да увек жели и зна да изненади, па тако и овим програмом желимо најмлађу публику да доведемо у просторије Српског дома, у просторије наших институција и да од малих ногу негују културу доласка, односно, да се уче томе да долазе на програме, да се уче да посећују представе и концерте и то је нешто што је за нас изузетно важно. Ово је наравно и прилика да друга врста публике, родитељи који до сада можда нису долазили у Српски дом и нису били у контакту са Заједничким већем општина на овај начин се упознају и са нашим радом, али и да промовишемо нашу културу с обзиром да на овом концерту неће бити само Дизнијеве песме и то је једна комбинација светског и нашег – изјавио је председник ЗВО-а Дејан Дракулић, а сам програм је реализован средствима Канцеларије за људска права и права националних мањина Владе Републике Хрватске.

Остале вести