Koncert za veliku i malu decu u organizaciji ZVO-a

Vukovar, 04.02.2024 - Koncert za veliku i malu decu održan je 4. februara u izvođenju Nemanje Nikolića i njegovog kvarteta, a prisutna publika imala je priliku da uživa u najvećim hitovima Diznijevih crtanih filmova, ali i domaćih pesmica uz koje su odrastale generacije devojčica i dečaka.

- Ono čime se kvartet inače bavi, preko 10 godina, jeste muzika iz ekranizovanih Diznijevih crtanih filmova. Pored toga imamo i domaće srpske pesme Dragana Lakovića i još nekih izvođača uz koje smo svi odrasli i koje svi znamo. Takođe, mi pravimo interaktivne nastupe, u smislu da implementiramo klasičnu kroz Diznijevu muziku i samim tim edukujemo decu da od malih nogu zavole nešto što možda nemaju priliku da čuju, a kroz neku Diznijevu pesmu ipak mogu da čuju i poznate melodije klasične muzike – rekao je član kvarteta Nemanja Nikolić koji dodaje kako su njihovi nastupi od dece veoma dobro prihvaćeni.

Nešto drugačiji muzički program posvećen najmlađoj publici održan je u organizaciji Odbora za kulturu i sport Zajedničkog veća opština Vukovar sa ciljem da se kulturna scena namenjena deci na istoku Hrvatske obogati i upotpuni.

- Zajedničko veće opština je kroz svoje programe već pokazalo da uvek želi i zna da iznenadi, pa tako i ovim programom želimo najmlađu publiku da dovedemo u prostorije Srpskog doma, u prostorije naših institucija i da od malih nogu neguju kulturu dolaska, odnosno, da se uče tome da dolaze na programe, da se uče da posećuju predstave i koncerte i to je nešto što je za nas izuzetno važno. Ovo je naravno i prilika da druga vrsta publike, roditelji koji do sada možda nisu dolazili u Srpski dom i nisu bili u kontaktu sa Zajedničkim većem opština na ovaj način se upoznaju i sa našim radom, ali i da promovišemo našu kulturu s obzirom da na ovom koncertu neće biti samo Diznijeve pesme i to je jedna kombinacija svetskog i našeg – izjavio je predsednik ZVO-a Dejan Drakulić, a sam program je realizovan sredstvima Kancelarije za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Ostale vesti