I ove godine vredni pokloni za sve učenike

Vukovar, 05.09.2023 - Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar Dejan Drakulić 5. septembra je sa predsednicom Odbora za obrazovanje ZVO-a Milicom Stojanović posetio tri škole sa područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije u kojima se nastava odvija po modelu A, odnosno na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Ovom prilikom učenicima je povodom početka nove školske godine podeljen školski pribor i radne sveske, a đacima prvacima i školske torbe.

- Pokrajinska Vlada je finansirala radne sveske od prvog do osmog razreda, što je zaista veliki iznos sredstava. Radi se o 75 500 evra i to je velika pomoć koja nam je omogućila da nabavimo i dodatne materijale za sam rad škola. Sva deca su dobila školski pribor koji se sastoji od 27 proizvoda prilagođenih njihovom uzrastu, pa se tako u paketima mogu pronaći likovne mape, bojice, grafičke olovke, lenjiri, i gumice, dok su deca starijeg uzrasta od petog do osmog razreda dobila i kolaž papire, kajdanke i slično. Uskoro će školama biti isporučena i dogovorena lektirna građa i stručna literatura za vaspitače, ali i za učitelje i nastavnike u osnovnim školama. To je još jedan način kojim želimo omogućiti našim đacima kvalitetnije i bolje obrazovanje – rekao je predsednik Zajednićkog veća opština Vukovar Dejan Drakulić.

I ove godine sredstva za vredne poklone, pored sredstava Zajedničkog veća opština Vukovar, obezbedila je Vlada AP Vojvodine koja već nekoliko godina unazad na ovaj način rasterećuje kućne budžete roditelja. Školski pribor se već nekoliko dana pakuje u ZVO-u i razvozi po školama, a navedena delegacija posetila je i poklone uručila učenicima Osnovne škole Siniša Glavašević u Vukovaru, Osnovne škole Dalj, kao i učenicima Osnovne škole Nikole Tesle Mirkovci. Po modelu A školuje se oko 1450 učenika podeljenih u 16 matičnih i 10 područnih škola, od kojih je ove godine 159 upisanih đaka prvaka.

Ostale vesti