Folkloraši zaigrali za Miloša

Bobota, 05.11.2023 - Nakon fudbalskog turnira koji je letos održan u Boboti i kafanske večeri koju su Pačetinci organizovali pre nešto više od mesec dana, ovoga puta ujedinila su se lokalna udruženja iz Bobote i ponovo odlučila da učine sve kako bi pomoć za lečenje Miloša Vidovića bila prikupljena. Tako je u nedelju 5. novembra u bobotskom Domu kulture održana smotra dečijeg folklora čiji su organizatori bili KUD Đoko Patković, Udruženje žena Boboćanke, Čuvari pravoslavlja i srpske kulture, kao i lokalni pododbor SKD Prosvjeta.

- Drugu godinu organizujemo ovu manifestaciju gde okupljamo najmlađe folkloraše, ali smo ove godine odlučili da to bude humanitarnog karaktera. Naš sumeštanin Miloš je teško bolestan i na ovaj način pokušavamo da prikupimo sredstva koja su neophodna za njegovo lečenje. Meštani našeg sela, kao i okolnih mesta, odazvali su se i već su održane određene humanitarne akcije i deo sredstava je prikupljen. Danas smo okupili 13 društava sa područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije koji će se predstaviti publici, ali i svojim donacijama pomoći u lečenju našeg Miloša – izjavio je predsednik SKD Prosjveta pododbor Bobota Svetislav Mikerević.

Miloš je rođen 2009. godine i učenik je osmog razreda Osnovne škole u Boboti. Vedrog duha, sa osmehom na licu Miloš je prisustvovao ovoj smotri i zahvalio se svim ljudima dobre volje koji mu daju podršku i vetar u leđa u njegovoj borbi. Takođe, zahvalni su i organizatori koji su objavili kako su ovom prilikom skupili 6500 evra koje će predati Miloševoj porodici. Ovim putem apelujemo i na sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj humanoj akciji, a sve dodatne informacije mogu dobiti kod predsednika SKD Prosvjeta pododbor Bobota Svetislava Mikerevića na mejl adresu svetislavmikerevic1966@gmail.com .

Ostale vesti