Dodeljene jednokratne novčane pomoći studentima

Studenti stranica ZVO

Vukovar, 23.6. - Na kraju još jedne akademske godine Zajedničko veće opština Vukovar dodelilo je jednokratne novčane pomoći studentima srpske nacionalnosti i sa njima potpisalo ugovore. ZVO je rebalansom budžeta obezbedilo dodatna sredstva za još jedan konkurs o dodeli jednokratne novčane pomoći studentima za akademsku godinu 2021/2022.  Nakon što je prošle godine 45 studenata koji studiraju u Republici Srbiji ili Republici Hrvatskoj potpisalo ugovore o stipendiji u iznosu od 3.000 kuna, ovogodišnjim rebalansom budžeta još njih 60 dobilo je pomoć u iznosu od 1.500 kuna.

- S obzirom na to da se radi o dodatnom pozivu iznos sredstava jeste nešto manji, ali smo gledali da obezbedimo dovoljno sredstava za sve studente. Na javni poziv prijavilo se 64 studenta, od kojih je njih četiri već dobilo stipendiju u ovoj akademskoj godini na prošlom redovnom pozivu, tako da ne ispunjavaju osnovne uslove. Za ovih 60 studenata koji su ispunili sve uslove konkursa Zajedničko veće opština je iz svoga budžeta izdvojilo 90.000 kuna. Zadovoljstvo nam je da možemo na bilo koji način da pomofnemo i našim studentima koji danas sutra treba da se vrate u našu zajednicu i da daju svoj doprinos u razvoju društva. Nadamo se da će se oni nakon školovanja vratiti u Vukovar i uključiti u rad naše zajednice – saopštio je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

Pravo na prijavu imali su studenti srpske nacionalnosti sa područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-sremske županije, bez obzira na mesto studiranja, osim studenata prve godine studija.

Ostale vesti