ШКОЛСКЕ ТОРБЕ И ПРИБОР ЗА УЧЕНИКЕ У ТЕЊИ И БРШАДИНУ

Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Аутономне покрајине Војводине је ђацима у основним школама у Тењи код Осијека и Бршадину код Вуковара обезбедио средства за школске торбе и прибор за сву децу која похађају наставу по моделу А.

- Ово је мали знак пажње пред почетак другог полугодишта за 100 ученика од другог до осмог разреда основних школа Тење и Бршадина. Такође почетком школске године смо за све ђаке прваке којих је било преко 180 који на простору Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније похађају наставу на српском језику и ћириличном писму обезбедили прибор и школске торбе, док смо прошле године за све ученике који похађају наставу по моделу А обезбедили радне свеске и за те намене смо издвојили 5 милиона динара. То су активности где покрајинске институције на конкретан начин пружају подршку Србима који живе у Хрватској – рекао је директор Фонда Душко Ћутило који је овом приликом пожелио срећан почетак другог полугодишта свим ученицима.

Због тренутне епидемиолошке ситуације представници Фонда нису били у могућности присуствовати подели поклон пакета, па су из Заједничког већа општина посетили наведене школе и обрадовали ученике.

- Заједничко веће општина је на радост деце и свих нас у организацији и договору са школама доставило школске торбе и прибор које смо расподелили по броју ученика и узрасту ђака. Захваљујемо се Фонду за избегла и расељена лица Аутономне покрајине Војводине на константној подршци, раду и труду, те се надамо да ћемо у наредном периоду када нам то дозволе епидемиолошке мере имати прилику да их угостимо и обиђемо школе које су примиле донацију. С обзиром на то да су ученици првих разреда добили на почетку школске године школске торбе и прибор, ово је била прилика да обрадујемо и остале ученике до осмог разреда – рекао је председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић.

Ostale vesti