САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА НАУКЕ И ОБРАЗОВАЊА РХ

Вуковар, 31.01.2022 – Представници Министарства науке и образовања на челу са директором Управе за националне мањине Нандором Чапом и начелником одељења за образовање на језику и писму националних мањина Миланом Вукелићем посетили су Заједничко веће општина.

Разлог састанка је разговор о активностима и плановима који предстоје, о превођењу уџбеника и наставку после превођења, о надолазећем периоду у којем ће се ићи на закон о образовању о питањима и изазовима који стоје пред српском заједницом у источној Хрватској, као што је водитељ наставе на српском језику, ту су и активности из оперативних програма националних мањина као што је давање подршке Влади РХ за отварање катедри за српски језик на учитељским и филозофским факултетима у Осијеку и Загребу, као и могућности одређених обнова школа у којима се изводи настава према моделу Ц.

- Изузетно ми је задовољство да смо могли данас да угостимо представнике Министарства науке и образовања. Задовољни смо договореним на састанку и верујем да ћемо у неком будућем периоду остварити још бољу сарадњу. Разговарали смо о многим темама које су важне за наше образовање и нашу заједницу и верујем да ћемо у неком будућем периоду проводити и заједничке активности, али о томе ћемо када дође до конкретне реализације договореног – рекао је председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић.

Ostale vesti