ЗВО НАГРАДИО ПОБЕДНИКЕ МЕЂУНАРОДНОГ КВИЗА ИЗ ОШ СИНИША ГЛАВАШЕВИЋ

У организацији фондације Мир и добро из Бања Луке и монаштва манастира Студеница, а под покровитељством Министарства спољних послова Републике Србије, у Чачку је одржан међународни квиз Немањићи у коме је ове године учествовало 900 деце, подељених у 205 екипа из Србије и дијаспоре. У Чачку су од трећег до седмог априла боравили и ученици 7ц разреда Основне школе Синиша Главашевић. Убедљиви победници у конкуренцији екипа из дијаспоре били су управо „Стефанова деца“ из Вуковара Вања Никић, Милица Вукосављевић и Ђорђе Вукајловић.

По повратку у Вуковар деца су дочекана у Заједничком већу општина. Председник Заједничког већа општина Дејан Дракулић, председница Одбора за образовање Милица Стојановић и заменик градоначелника Вуковара Срђан Колар са радошћу су се дружили са децом и уручили им пригодне поклоне.

- Ми као институција, али и све мањинске институције  треба да поштују ентузијазам, овакве иницијативе и пројекте и треба да их промовишемо. Пре свега овде смо хтели да се захвалимо деци која су учествовала на квизу и представила нашу заједницу. Тема је јако битна, везана је за нашу културу и идентитет. Образовање је за нас изузетно важно и управо је учење и васпитање основа нашег опстанка на овим просторима. За награду смо деци поклонили књиге којима је тема историја Срба и таблет који ће им служити у даљем школовању – истакао је Дејан Дракулић. 

Остале вести