ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

27.04.2014.САОПШТЕЊЕ ЗАЈЕДНИЧКОГ ВЕЋА ОПШТИНА ПОВОДОМ ФИЗИЧКОГ НАПАДА НА ГОСТЕ У ВУКОВАРСКОМ КАФИЋУ ЏОКЕР

У суботу, 26. априла у вуковарском кафићу Џокер око 11:30 часова група од десетак људи извршила је физички напад на госте који су се у том тренутку налазили унутар кафића. Без повода и разлога уз повик „Гдје сте четници“ ударали су по гостима столицама које су зграбили у руке унутар локала. Иако је био у питању напад једне групе (Хрвата) на другу, мању групу људи (Срба) којом приликом је повређено шест лица већина медија је, захваљујући пре свега необјективном извештавању полиције, све окарактерисало као сукоб навијачких група што према нашим сазнањима не одговара истини.

Наиме, полицијска службеница за односе с јавношћу ПУ Маријана Маја Барбарић непосредно након догађаја за медије је изјавила следеће: „За сада можемо само рећи да је у једном угоститељском објекту у Вуковару дошло прво до вербалног, а потом и физичког сукоба више особа припадника навијачких скупина. Према првим информацијама више је особа озлијеђено од којих су неки превезени и у болницу. Полиција обавља опсежно истраживање овога догађаја.“

Чињенице говоре управо супротно. Није се радило ни о каквом сукобу навијачких група него о нападу на госте који су били у кафићу Џокер у власништву лица које је припадник српске заједнице.

Већина нападача је била са стране, односно, нису из Вуковара, али је међу њима било неколико Вуковараца који су их навели на поменути кафић. Да полиција издаје необјективна саопштења након оваквих инцидената није први пут. Овакво обмањивање јавности може довести до тога да ситуација у граду ескалира и да дође до још горих инцидената што никоме не иде у прилог.

Позивамо због тога и представнике МУП-а и медије да пре него што издају било какво саопштење или пренесу вест, провере све чињенице како би јавност добила праву и истиниту слику о догађају.