ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.03.2020.СНВ И ЗВО ОРГАНИЗУЈУ МРЕЖУ ПОМОЋИ УГРОЖЕНИМ КАТЕГОРИЈАМА СТАНОВНИШТВА

У складу с мерама Владе РХ везано за епидемију коронавируса, а ради помоћи старијим, немоћним и болесним особама које живе саме, без могуће помоћи блиске родбине или других особа, Српско народно веће организује две врсте мрежа помоћи.

Прва мрежа помоћи организује се у урбаним срединама с волонтерима којима ће се грађани моћи обраћати за информације, помоћ у набавци лекова, хране и хигијенских потрепштина.

Друга мрежа помоћи ће бити организована на потпомогнутим подручјима и волонтери који је чине ће достављати пакете с основним хигијенским потрепштинама и храном најугроженијој категорији наших грађана, који живе сами.

Акција ће се проводити у сарадњи са Заједничким већем општина, а притом ће се користити и помоћ инфраструктуре СКД-а „Просвјета“ и СДСС-а.

За подручје Вуковарско-сремске жупаније надлежна ће бити мрежа волонтера Заједничког већа општина у сарадњи са Црвеним крстом града Вуковара. За најугроженије становнике ЗВО ће у координацији с Црвеним крстом осигурати основне хигијенске и прехрамбене намирнице.

Сви којима је помоћ потребна или знају некога коме је потребна помоћ у набавци најосновнијих животних потрепштина могу се јавити радним даном од 8 до 15 часова на дежурни контак телефон за Вуковарско-сремску жупанију 099 374 4580.