ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.02.2020.ЗВО УЧЕСТВОВАО НА ДРУГОМ САЈМУ ЗАВИЧАЈА У НОВОМ САДУ

22.02.2020. Нови Сад - У суботу је у Мастер хали Новосадског сајма одржан Други сајам завичаја у организацији Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Владе АП Војводине.

Циљ овог сајма јесте на једном месту окупити представнике српских институција, организација и удружења из региона као и завичајне клубове које окупљају припаднике српског народа на територији АП Војводине који су услед ратних дејстава напустили своја огњишта у земљама окружења и нови живот започели на територији ове аутономне покрајине. Кроз ово окупљање покушава се показати традиција, култура и обичаји Срба из разних делова бивше државе које представља једно велико богатство различитости једног истог народа којег спаја исти језик, писмо, православље и светосавље.

На овом сајму свој штанд имало је и Заједничко веће општина на којем је представљена гастро понуда нашег краја. У културном делу програма учествовали су Чувари традиције барањских Срба из Белог Манастира. На овај начин настављена је добра сарадња између Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима и Заједничког већа општина са чијим директором Душком Ћутилом је договорена интензивна сарадња и у току 2020. године.