ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.02.2020.ПРИЈЕМ У СКУПШТИНИ АП ВОЈВОДИНЕ

Нови Сад, 22.02.2020. - Председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић организовао је пријем за представнике јединица локалне самоуправе из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и АП Косово.

Након тога пријем је организован у Скупштини АП Војводина а домаћини су били покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило.

На састанку је разговорано о продубљивању сарадње и активности свих релевантних актера у региону како би се осим подршке програмима који имају за циљ очување националног идентитета, традиције и промоцију културног наслеђа српског народа у региону, дао додатни импулс и повезивању кључних чинилаца у области привреде, туризма и културе.

Испред српске заједнице са истока Републике Хрватске пријему су присуствовали председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, начелник општине Борово Зоран Баћановић, начелник општине Ердут Југослав Весић, начелник општине Негославци Душан Јецков и начелник општине Шодоловци Драган Зорић.

У име свих домаћинима се обратио и на великој помоћи захвалио председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић који је у свом говору нагласио да српска заједница на истоку Хрватске никада до сада није добијала толику помоћ за реализацију својих пројеката и програма као уназад неколико година и указао да се национални идентитет Срба у Хрватској може очувати само уз помоћ матичне државе те се на помоћи и разумевању захвалио свим инстанцама власти у матичној држави изражавајући наду да ће се на исти начин наставити и у овој календарској години.