ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

23.01.2020.ЗВО ПОДЕЛИО 911 ПАКЕТИЋА ШКОЛАМА ЗА СВЕТОГ САВУ

На иницијативу Пројектног центра Заједничког већа општина, Мачвански управни округ у Републици Србији, а у сарадњи са државним секретаром Министарства локалне управе и самоуправе Иваном Бошњаком, донирао је крајем прошле године 325 пакетића са слаткишима за српску децу која живе на подручју деловања Заједничког већа општина.

Пројектни центар је и раније добио донацију кондиторских прозивода од Краша, а након што су стигли и пакетићи из Мачве, у ЗВО-у је одлучено да се издвоје додатна финансијска средства па је од постојећих пакета направљено чак 911 пакетића за сву децу од првог до четвртог разреда која похађају један од мањинских модела школовања на подручју Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније. 

Пакетићи се ових дана шаљу по свим школама на истоку Хрватске где се учи српски језик, а деца ће пакетиће са слаткишима углавном добити на светосавским приредбама које ће бити одржаване у наредним данима.

- Верујемо да ћемо деци на овај начин улепшати празник Светог Саве и да ћемо на тај начин деци покушати да пробудимо национални дух јер пуно труда и енергије улажемо, заједно са матичном државом, у очувању идентитета. Знамо да све креће од најранијег узраста и зато су нам школе важне, а трудили смо се да из ове акције не искључимо никога. Зато смо и додали финансијска средства да буде укупно 911 пакета – каже председник ЗВО-а Срђан Јеремић.