ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.01.2020.ПРОЈЕКАТ „УЧИМО ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ“

Вуковар, 16.01.2020. - Пројекат под називом „Учимо за бољу будућност“ је програм ваннаставног образовања у којем ће деца седмих и осмих разреда имати прилику учествовати на радионицама финансијске, медијске и дигиталне писмености.

Носилац пројекта „Учимо за бољу будућност“ је Заједничко веће општина, а финансиран је од стране Министарства науке и образовања Републике Хрватске. Партнери на пројекту су Техничка школа „Николе Тесле“ из Вуковара и основне школе Маркушица, Трпиња и Негославци.

Пројектним активностима су обухваћена деца седмог и осмог разреда основних школа Маркушица, Трпиња и Негославци у процес ванинституционалног одгоја и образовања кроз 24 радионице финансијске, дигиталне и медијске писмености које се одржавају у Техничкој школи „Николе Тесле“ у Вуковару.

14.12.2019. је одржана прва радионица. Укупно трајање пројекта је годину дана.

Предавач на радионицама финансијске и медијске писмености је Драган Милановић, а на радионицама дигиталне писмености је Мирослав Каран.

Водитељица пројекта је Јелена Парабућски чланица пројектног центра Заједничког већа општина, а администраторка је Николина Докић водитељка пројектног центра Заједничког већа општина.

Радионице се састоје из три основна дела: финансијска писменост којом се жели утицати на подизање укупних финансијских компетенција деце, дигитална писменост: свладавање основа програмирања и основних интернет алата, медијска писменост: развијање медијских знања и писмености у медијски посредованом свету.