ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

13.12.2019.КУЛИНАРСКЕ ДЕЛИЦИЈЕ НАЦИОНАЛНИХ КУХИЊА ПРЕДСТАВЉЕНЕ У ВУКОВАРУ

Вуковар, 12.12.2019. - Дегустација кухиња националних мањина из Вуковара и Бачке Паланке одржана је у оквиру прекограничне сарадње.

Пројекат прекограничне сарадње Европског дома Вуковар и Општине Бачка Паланка, у сарадњи са Заједничким већем општина из Вуковара те националних мањина настављен је јуче дегустацијом националних кухиња које су у ресторану Морнар припремили чланови српске, немачке и украјинске заједнице из Вуковара те словачке из Бачке Паланке.

У заједничким активностима прекограничне сарадње између града Вуковара и општине Бачка Паланка као приоритетне активности представљени су култура и спорт које су припремљене за крај ове године, а биће реализоване у облику једнодневних активности које ће бити припрема за веће подухвате и пројекте.

Пре овог пројекта, 3. децембра на Међународни дан особа са инвалидитетом организован је „Јавни час“ у Бачкој Паланци, а учествовала су деца и млади из Вуковара како би стекли информације и вештине у рукометним и стонотениским тренинзима, а уз стонотениске параолимпијце учили су како је могуће бавити се спортом упркос инвалидитету.

У припреми специјалитета српске националне кухиње учествовале су запосленице Заједничког већа општина из Вуковара које су се представиле јелима попут сарме, киселог купуса, кобасице, проје, печеног пасуља, кољива и српско-бачке пите.

Уз српску заједницу, Вуковар су представиле чланице украјинских и немачких удружења, а Бачку Паланку словачко Удружење жена из Пивница.

Програму су присуствовали и председник Заједничког већа општина из Вуковара Срђан Јеремић и конзулка Републике Србије у Вуковару Људмила Остојић.