ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.11.2019.ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА "СКД" ПРОСВЈЕТА

На темељу одлуке Главног одбора од 20. новембра 2019. године Српско културно друштво "Просвјета" ће на Светосавској академији 27. јануара 2020. године доделити следеће годишње награде и признања:

  1. "Сава Мркаљ", годишња награда за посебан допринос култури Срба у Хрватској. За награду равноправно конкуришу аутори свих видова културног стваралаштва и истакнути организатори културног живота нашег народа. Награђује се дело (књига, филм, представа, манифестација) из 2019. године, али и целовити допринос културном стваралаштву.Награда се састоји из уметничког рељефа са ликом Саве Мркаља, како га је замислио и створио Војин Бакић, и новчаног износа о којем одлучује Главни одбор.
  2. "Десанка Ђорђевић", годишња награда појединцу за заслуге у области аматерског стваралашва СКД "Просвјета".
  3. Златна значка, годишње признање које се додељује у посебним приликама истакнутим члановима Друштва или заслужним појединцима изван редова наше заједнице који су задужили Друштво, доприносећи остварењу његових циљева. 
  4. Повеља СКД "Просвјета", годишње признање које се додељује институцијама за допринос раду и развоју програма СКД "Просвјета".

Овим путем позивамо све наше пододборе, појединце и институције да Главном одбору СКД "Просвјета" упуте своје предлоге за доделу годишљих награда и признања за 2019. годину. Да би предлог био разматран мора садржавати исцрпно образложење у којим је, поред осталог, предлагач дужан указати на досадашње јавне оцене рада предложеног аутора у српској и/или хрватској култури.

Предлози се примају до 20. децембра 2019. и могу се доставити поштом или предати у управи Друштва на адреси: Бериславићева 10, Загреб.

           

ГЛАВНИ ОДБОР СКД "ПРОСВЈЕТА"