ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

15.11.2019.ОБЕЛЕЖЕНО 75 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БАРАЊЕ ОД ФАШИСТИЧКОГ ОКУПАТОРА

Делагација Заједничког већа општина на челу са председником Срђаном Јеремићем присуствовала је 14. новембра програму обележавања 75 годишњице особођења Барање које је организовало Удружење антифашистичких бораца и антифашиста Бели Манастир. Почаст палим борцима Црвене армије и Народноослободилачке војске Југославије одана је у Батини код спомен обележја „Побједа“ те на Партизанском гробљу и код споменика палим борцима Црвене армије на Тргу слободе у Белом Манастиру. У Батини је тим поводом узет грумен земље која ће бити изложена у Главном храму оружаних снага Руске Федерације у Москви поред узорака земље са локација на којима су вођене велике битке током Другог светског рата.

Венце су положили делегације Амбасаде Руске Федерације, Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару, Заједничког већа општина Вуковар, Српског народног већа, ВСНМ Осјечко-барањске жупаније, Белог Манастира, САБА РХ, УАБА Барање, Вуковара, Осијека, Борова, Трпиње, Пожештине, Дистрикта Брчко, Славонског Брода, те СУБНОР-а Србије и Војводине.

Након полагања венаца одржана је у Центру за културу града Белог Манастира Свечана академија поводом 75 година од ослобођења Барање.