ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

13.11.2019.ЗВО ДОДЕЛИО НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ ОСНОВНОШКОЛЦИМА

Вуковар, 13.11.2019. - Најуспешнији ученици прошле школске године с подручја Заједничког већа општина награђени су јуче признањима које им је доделила ова институција.

На додели признања у просторијама Заједничког већа општина у Вуковару награђено је 26 најуспешнијих ученика виших разреда основних школа с подручја деловања ЗВО-а који су остварили завидне резултате на државним, регионалним и жупанијским такмичењима. Одбор за образовање Заједничког већа општина из Вуковара већ неколико година награђује све ученике који су на такмичењима показали запажене резултате.

Награђивани ученици похађају основне школе с подручја деловања Заједничког већа општина који наставу похађају по моделу А образовања (модел образовања на језику и писму националних мањина).

Награђени су најуспешнији спортисти, али и успешни литерарци те победник такмичења из националне историје.

Велики број награђених са спортских такмичења, доказ је великог напора и труда, али и знања наставника физичког васпитања у школама.

Управо је Основна школа „Синиша Главашевић“ освојила бројне трофеје, а посебно занимљиво је било то што је Марко Вукелић, тада ученик шестог, а сада седмог разреда, освојио девето место на државном такмичењу из бадминтона у конкуренцији старијих дечака. Марко каже да му бадминтон није приоритетан спорт, али да је срећан због успеха на државном првенству и да се сад припрема за наредна такмичења у овом, код нас не баш популарном спорту. Због слабе попраћености овог спорта, најпопуларнијег у југоисточној и источној Азији, занимало нас је како то да једна вуковарска школа има запажене резултате јер су, уз Марка, на државном такмичењу била још тројица дечака.

Ученици су на поклон добили књигу, а из Заједничког већа општина кажу како се надају да ће следеће године број награђених ученика бити још већи.