ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

09.11.2019.ОДРЖАНА СМОТРА ФОЛКЛОРА ИСТОЧНЕ СЛАВОНИЈЕ, БАРАЊЕ И ЗАПАДНОГ СРЕМА

Јубиларна десета по реду Смотра српског фолклора источне Славоније, Барање и западног Срема одржана је деветог новембра у Белом Манастиру у организацији Заједничког већа општина.

На овогодишњој Смотри српског фолклора источне Славоније, Барање и западног Срема представило се 14 културно-уметничких друштава с подручја источне Хрватске, као и Хрватско културно-просветно друштво „Силвије Страхимир Крањчевић“ из Бачког Брега. Укупно је било 340 учесника на овој манифестацији која чува српску кулутуру и традицију на истоку Хрватске.

У програму су, осим гостију из Војводине наступили и КУД-ови „Јован Лазић“ из Белог Манастира, „Бранко Радичевић“ из Даља, „Младост“ из Трпиње, „Свети Сава“ из Тења, „Ђоко Патковић“ из Боботе, „Јован Јовановић Змај“ из Бијелог Брда, „Живојин Жико Мандић“ из Кнежевих Винограда, „Срем“ из Маркушице, „Слога“ из Вуковара, „Зора“ из Силаша, „Острово“ из Острова, „Љубомир Ратић Бубо“ из Вере, АНИ СКД „Просвјета“ из Вуковара те „Завичајно удружење Срба Озрена и Посавине“ из Борова.