ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

08.11.2019.ЗАЈЕДНИЧКО ВЕЋЕ ОПШТИНА У ОКУЧАНИМА НА ПРОСЛАВИ СЛАВЕ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА

Потпредседник Заједничког већа општина Ђорђе Ћурчић и секретар Винко Лазић присуствовали су прослави храмовне славе Светог великомученика Димитрија у Окучанима која је уједно и слава Већа српске националне мањине општине Окучани.

Свету Литургију служио је епископ пакрачко славонски г. Јован, а након освећења славског колача и жита у дворишту храма, освећен је и спомен крст посвећен жртвама рата 1991. до 1995. године. Обележено је уједно и педесет година од обнове храма Светог великомученика Димитрија који је срушен 1942. године те поново изграђен 1949. године, али не на изворном месту.

Иако је најављено полагање камена темељца за изградњу парохијске сале као веома значајног објекта друштвене намене, оно је одгођено због временских неприлика. Овим поводом представници ЗВО-а уручили су Већу српске националне мањине Окучани поклон пакете у виду школског прибора намењеног свим ученицима који наставу похађају по моделу Ц. Након литургије и освећења новоподигнутог крста уприличен је и културно-уметнички програм те свечани ручак за све присутне.