ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

06.11.2019.САСТАНАК СА НАЧЕЛНИКОМ ПУ ВУКОВАР

Вуковар, 06.11.2019. - Представници Заједничког већа општина састали су се са начелником Полицијске станице Вуковар Владом Божићем.

Са новоизабраним начелником разговарало се о стању сигурности на подручју деловања ове Полицијске станице као и о потреби наставка сарадње између Заједничког већа општина и вуковарске полицијске управе са циљем заједничког деловања у правцу превенције нежељених догађања.

Представнике Заједничког већа општина занимало је у којој мери су присутни етнички мотивисани сукоби на овом подручју, а које бележи ова Полицијска станица, процена стања сигурности свих становника на овом подручју, али се разговарало и о кадровској структури унутар саме полицијске станице полазећи од Одлуке Владе Републике Хрватске којом се Заједничком већу општина даје у обавезу праћење сразмерне заступљености Срба, између осталог, и у полицији.

Закључено је да је заступљеност коректна, али да се више мора порадити на укључености припадника српске заједнице на одређене руководеће позиције о чему ће се разговарати у наредном временском периоду.

Досадашњи односи и међусобна сарадња оцењени су као задовољавајући те се закључило да се овај ниво сарадње треба наставити и у будућности радећи
заједнички у интересу мира, стабилности и безбедности свих грађана који живе на подручју који својим деловањем покрива ова Полицијска станица.

Састанку са начелником Владом Божићем испред Заједничког већа општина
присуствовали су председник ове институције Срђан Јеремић, заменик жупана Вуковарско-сремске жупаније и потпредседник ЗВО-а Ђорђе Ћурчић и председник Одбора за људска права Заједничког већа општина Јован Влаовић.