ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

31.10.2019.ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА ОПШТИНОМ СТАРА ПАЗОВА

Вуковар 31.10. - Заједничко веће општина из Вуковара потписало је протокол о сарадњи са општином Стара Пазова и на тај начин званично повезало српске општине са истока Хрватске са једном од развијенијих општина у Републици Србији.

Након свечаног дочека гостију у згради Заједничког већа општина у Вуковару уследио је састанак на којем је присуствовала делегација општине Стара Пазова коју су чинили председник Ђорђе Радиновић са сарадницима као и представници Заједничког већа општина предвођени председником Срђаном Јеремићем.

Како је привреда један од најважнијих фактора за опстанак на овом подручју, посебан нагласак стављен је на привредну сарадњу, управо из разлога што на подручју ове сремске општине делује преко 4.000 пословних субјеката.

До сада су ове две институције већ сарађивале. Све је почело молбом Јеремића да општина Стара Пазова помогне одлазак деце из вуковарских основних школа Никола Андрић и Драгутин Тадијановић на теренску наставу у Београд. Овај излет општина Стара Пазова финансирала је са 140.000 динара.

Састанку су присуствовали и учитељице и деца из Основне школе Никола Андрић који су у знак захвалности председнику општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу уручили прикладне поклоне.

Први успешан заједнички корак навео је представнике ЗВО-а и општине Стара Пазова да започету сарадњу озваниче и потписивањем протокола.

Ова српска општина има близу 100.000 становника, са веома развијеном привредом, тако да су општине са подручја ЗВО-а јединице локалне управе са којима могу да сарађују у више праваца и сегмената.

Стара Пазова је до сада већ сарађивала са општинама у Хрватској и то са Кистањама, Ервеником, Бискупијом и Цетином, углавном преко Српске православне цркве, а сарадња се највише односила на помоћ ученицима из тих српских општина са подручја Далмације.

Делегацију општине Стара Пазова су уз председника Радиновића чинили његови помоћници Маја ГрбићМарина Савић и Наташа Мићић, заменик председника општине Милан Беара и начелник општинске управе Владимир Јовановић док су ЗВО уз Срђана Јеремића представљали његови заменици Ђорђе Ћурчић и Радомир Чварковић, секретар Винко Лазић, начелници општина – Борово Зоран Баћановић, Трпиња Мирослав Палић, Негославци Душан Јецков и Јагодњак Стево Млинаревић, председник главне скупштине СДСС-а Војислав Станимировић те вуковарски представници СПЦ-а.