ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

26.10.2019.ЗВО ОРГАНИЗОВАО ПОСЕТУ ВАСПИТАЧА САЈМУ КЊИГА

Београд, 26.10.2019. - Тридесетак васпитача из дечјих вртића „Вуковар 2“, „Златокоса“ из Борова, „Мали принц“ из Даља и Бијелог Брда те предшколске групе ОШ Негославци посетило је београдски Сајам књига. Посета сајму организована је у сарадњи са Заједничким већем општина које је сносило трошкове путовања, а посета је имала и карактер стручног усавршавања преко Агенције за одгој и образовање па су сви васпитачи добили и потврде о учешћу.

За присутне васпитаче, на самом сајму, Завод за уџбенике из Београда уприличио је пријем и презентацију. Том приликом директорка вртића „11. април“ из Београда, Мирјана Секулић представила је васпитачима „Разиграни шах” са приручником за рад са децом предшколског узраста, а васпитачица Александра Пејчић представила је радне листиће за предшколце „Свезналица” за које су васпитачи показали посебно занимање. Сав дидактички материјал припремљен је на српском језику и ћириличном писму. Уз све то директорка Мирјана Секулић преузела је на себе обавезу да се распита на који начин се може организовати учешће васпитача са подручја ЗВО-а на стручним скуповима у Србији.

Поред презентације домаћини су гостима уручили и примерке дидакте са којом су се на сајму упознали.

Васпитачи из Хрватске посетили су и штанд Завода за уџбенике где су имали могућност да погледају све наслове објављене у Заводу. Посетили су и штандове других издавача као што су „Креативни центар”, „Пчелица”, „Едука” и др, којима је литература за предшколце и вртиће приоритет у издаваштву. Васпитачи су добили и прилику да се учлане у Клуб просветних радника Завода за уџбенике чиме су им омогућене и одређене повластице код куповине њихових издања.