ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

22.10.2019.САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЗВО-а И ВУКОВАРСКОГ ВЕЛЕУЧИЛИШТА

Вуковар, 22.10. – У Вуковару је одржан радни састанак представника Заједничког већа општина и Вуковарског велеучилишта, а овом приликом председник ЗВО-а Срђан Јеремић упознао је декана Жељка Сударића и продекана Слободана Стојановића са надлежностима деловања Заједничког већа општина као и активностима којеоно проводи током календарске године.

У том смислу, једна од обавеза јесте и сарадња са различитим институцијама које су на било који начин од значаја за припаднике српске заједнице на овом подручју.

Јеремић се интересовао за услове рада самог Велеучилишта, планове за наредни период, запосленост припадника српске заједнице на самом Велеучилишту, али га је занимало и да ли се припадници српске заједнице и у којој мери одлучују да похађају ову високошколску установу.

Нагласио је да је српској заједници од интереса да наша деца стичу високо образовање на образовним институцијама које су им у близини места становања јер је то, бар у некој мери, већа сигурност њиховог останка на овом подручју.

- Останак младих и високообразованих особа је предуслов развоја заједнице, али и читавог овог простора и на томе треба интензивно радити и заједнички деловати са свима онима који у том смислу могу помоћи, а Вуковарско велеучилиште свакако је једна од таквих институција – рeкао је Јеремић.

Декан Сударић указао је на веома добре међуљудске односе у колективу као и на чињеницу да нису забележени било какви инциденти на националној основи те је заједнички констатовано да се такви односи требају развијати и у будућности.

Упознао је присутне са планом пресељења Велеучилишта у зграду бившег Радничког дома у Борову насељу изражавајући том приликом своју наду да ће се тамо услови рада, који су већ и сада на високом нивоу, још више унапредити и да ће то дати додатни утицај на оживљавање овог дела града.

Састанку са деканом и продеканом Вуковарског велеучилишта, осим председника Заједничког већа општина, присуствовао је и председник Одбора за људска права Јован Влаовић.