ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

18.10.2019.САСТАНАК СА НЕЧЕЛНИКОМ МАЧВАНСКОГ ОКРУГА И ПРЕДСЕДНИКОМ СКУПШТИНЕ ОПШТИНА ЉУБОВИЈА

Начелник Мачванског округа Републике Србије Владан Красавац и председник Скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић посетили су 18. октобра Заједничко веће општина где је одржан радни састанак са председником ЗВО-а Срђаном Јеремићем. Састанку су присуствовали и генерални конзул Републике Србије у Вуковару Милан Шапић те потпредседници ЗВО-а, заменици жупана Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније Ђорђе Ћурчић и Радомир Чварковић као и начелници општина у саставу ЗВО-а. Тема разговора била је јачање  сарадње између ЗВО-а и локалних самоуправа у његовом саставу са општинама и градовима Мачванског округа.

- Циљ овог састанка је развијање што бољих односа између Заједничког већа општина и локалних самоуправа у његовом саставу са општинама и окрузима у Републици Србији. Желимо да наше односе и сарадњу подигнемо на један виши ниво. Они заиста желе да нам помогну у свим сегментима и аспектима рада и деловања ЗВО-а и ми смо то са великим задовољством и прихватили. Теме данашњег разговора биле су на који начин подићи ниво сарадње између институција које представљамо и закључили смо да ћемо у наредних месец дана организовати сусрет у општини Љубовија када ћемо потпистаи споразум о сарадњи. Желимо да наше општине и општине из Мачванског округа успоставе и креирају заједничке пројекте из домена прекограничне сарадње на обострану корист за становнике – изјавио је председник ЗВО-а Срђан Јеремић.

Сарадња Заједничког већа општина и Мачванског округа започела је и пре састанка у Вуковару. Деца са овог подручја боравила су у општини Љубовија три дана.

- Велика ми је част што је започета сарадња са Заједничким већем општина, угостили смо децу из овог дела Славоније која су имала прилику да науче много о српским обичајима нашег краја. Сваке године у сарадњи са епархијом Шабачком организујемо Мобу у манастиру Соко град где се окупи близу 200 деце. Договорили смо на овом састанку да српска деца из целе Хрватске дођу код нас и буду гости 15 дана. Значајно је да деца из Хрватске знају да њихова матична држава мисли на њих и да се повезујемо и развијамо пријатељске односе- рекао је председник Скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић.

Следећи радни састанак представника Заједничког већа општина и Мачванског округа одржаће се у општини Љубовија када је палнирано потписивање споразума о сарадњи.