ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

16.10.2019.ЗВО ОРГАНИЗОВАО ОДЛАЗАК ДЕЦЕ ИЗ ВУКОВАРА НА ТЕРЕНСКУ НАСТАВУ У БЕОГРАД

Београд, 11.10. - У петак је осамдесетак учитеља и деце из ОШ „Никола Андрић“ и ОШ „Драгутин Тадијановић“ из Вуковара, који наставу слушају на српском језику и ћириличном писму, посетило Београд у склопу теренске наставе. Том приликом деца су четири школска часа боравила на броду "Златно срце" где су учествовала у реализацији програма амбијенталне наставе коју су водиле стручне особе ангажоване од стране домаћина.

Током боравка на броду деца су се са воде упознала са знаменитостима главног града Републике Србије те су током пловидбе активно учествовала у настави кроз игру, песму и квизове знања. Циљ овог пројекта је да се кроз амбијентално и интерактивно учење упознају најважније знаменитости Београда, подигне ниво свести и знања о значају реке Дунав и његових притока, развијање еколошке свести код најмлађих, разумевање и примена наученог као и разбијање страха од реке.

На молбу Заједничког већа општина, боравак деце из Вуковара на броду и све садржаје током пловидбе платила је Општина Стара Пазова због чега је Заједничко веће општина исказало велику захвалност на разумевању и подршци председнику Општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу. Помоћ родитељима и деци указао је и државни секретар у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Србије Иван Бошњак који је обезбедио бесплатан ручак за све госте из Вуковара.

- Заједничко веће општина ће и у наредном периоду наставити са оваквим активностима, како би са партнерима из Републике Србије организовало одлазак наше деце у матичну државу на различите екскурзије и кампове са циљем и жељом да таква путовања родитеље и ученике коштају јако мало или да буду потпуно бесплатна - каже Срђан Јеремић, председник Заједничког већа општина које је у протеклих 15 дана организовало слична путовања за децу са овог подручја у Љубовију, Сремску Митровицу и Београд.