ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

05.10.2019.ЗВО ОРГАНИЗОВАО ЛИКОВНУ КОЛОНИЈУ У СРЕМСКИМ ЛАЗАМА

Сремске Лазе, 05.10.2019. - У организацији Заједничког већа општина из Вуковара у Сремским Лазама је одржана прва ликовна колонија на којој је учествовало неколико сликара са ширег подручја две најисточније жупаније у Хрватској, али из њених удаљенијих крајева.

Заједно са сликарима време су проводила и деца из тамошње основне школе која су цртала и играла се у порти цркве Рођења Пресвете Богородице. Ово је прво окупљање сликара у Сремским Лазама с циљем да се оживи културни живот у овом селу.

Ликовну колонију су отворили секретар Заједничког већа општина Винко Лазић  и водитељка пројектног тима Николина Докић, а самој изложби присуствовао је и председник ове институције Срђан Јеремић.

У организацији ликовне колоније учествовало је и Веће српске националне мањине општине Стари Јанковци.

Пошто је Дом културе у Сремским Лазама у фази обнове деца и сликари простор за одржавање ликовне колоније добили су просторијама Парохијског дома при храму Рођења Пресвете Богородице у Сремским Лазама, а одмор од сликања деца су искористила да се играју у црквеној порти.

Сав потребан материјал и алат за сликање, платна, кистове, боје, оловке, папир и остало, обезбедило је Заједничко веће општина, а воље и жеље за стварањем није недостајало, ни код деце ни код одраслих.