ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

28.09.2019.ЕКСКУРЗИЈА ДЕЦЕ ИЗ СТАРИХ ЈАНКОВАЦА И СРЕМСКИХ ЛАЗА У СРЕМСКУ МИТРОВИЦУ

Сремска Митровица, 28.09.2019. - У организацији Заједничког већа општина и уз свесрдну помоћ града Сремске Митровице укупно 50 деце и њихових учитеља из Старих Јанковаца и Сремских Лаза посетило је Сремску Митровицу и резерват природе Засавица на једнодневној екскурзији.

Деца су посетила Музеј у Сремској Митровици, Царску палату и након ручка у хотелу Срем обишла град. Након тога су посетили специјални резерват природе Засавица у којем су видели очуваност изворних пејзажа, аутентична обележја и културно-историјске споменике који представљају Засавицу као јединствену и заокружену културну целину. Панорамска вожња бродом употпунила је обилазак овог места.

Превоз деце финансирало је Заједничко веће општина док је град Сремска Митровица платио ручак, улазак у музеј, улазнице за резерват природе Засавица као и вожњу бродом која је представљала посебан доживљај за децу. Циљ овог путовања је да деца из мањих школа добију прилику посетити матичну државу, те на тај начин развијају свој национални идентитет.