ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

29.09.2019.ОДРЖАН СЕМИНАР „ШКОЛА ФОЛКЛОРА“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЗАЈЕДНИЧКОГ ВЕЋА ОПШТИНА

Српска културно-уметничка друштва са подручја Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније имала су лепу могућност да и ове године потпуно бесплатно усаврше свој рад. Семинар „Школа фолклора“ у организацији Заједничког већа општина, а под покровитељством Савета за националне мањине Републике Хрватске одржан је 28. и 29. септембра у Вуковару и Белом Манастиру. 

Први радни дан одржан је у просторијама вуковарског Културно-уметничког друштва „Слога“. Присуствовао му је и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић. Он се том приликом обратио полазницима те истакао значај стручног усавршавања које, не само да доприноси очувању српског фолклора, него значајно побољшава квалитет рада у том сегменту народног стваралаштва.

Предавач на четвртом семинару ЗВО-а била је Славица Михајловић из Крагујевца. Ова кореографкиња  бавила се и истраживачким радом и управо су сазнања са теренског истраживања 1992. године оно што је пренела представницима српских КУД-ова  на семинару у Вуковару.

Полазници четвртог семинара „Школа фолклора“ за великим интересовањем учествовали су у практичном и теоретском раду. Заљубљеници у српски фолклор не пропуштају прилику за усавршавање.

Четврти семинар ЗВО-а „Школа фолклора“ завршен је у недељу, 29. септембра у Белом Манастиру где је одржана радионица посвећена дечијем фолклору.