ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

29.09.2019.ЗВО ВОДИО ДЕЦУ У ЉУБОВИЈУ

Љубовија, 29.09.2019. - На иницијативу државног секретара у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Србије Ивана Бошњака и начелника Мачванског управног округа Владана Красавца, општина Љубовија била је домаћин деци српске националности са подручја деловања Заједничког већа општина Вуковар.

Том приликом од 27.09.-29.09.2019., 43-је деце из Борова, Боботе, Мирковаца и Негославаца са водитељима боравили су у манастирском комплексу Светог Николаја на Соко граду код Љубовије уз садржајан програм. Деца су присуствовала историјским предавањима које је одржао један од домаћина професор Сретен Цветојевић. Након тога организован је излет до крста који представља значајан симбол манастира. Такође су обишли Крупањ где је црква Добри поток и музејска поставка.

Након пригодног ручка поклонили су се жртвама Првог светског рата на Мачковом камену пред спомен костурницом и новоизграђеном црквом деспота Стефана Лазаревића. У вечерњим часовима КУД Азбуковица из Љубовије приредио је програм у коме су и гости из околине Вуковара заједничким плесом увеличали манифестацију. Чланови рафтинг клуба Дринска регата Љубовија организовали су пловидбу чамцима на релацији Горња Трешњица-Врхпоље.

- Овом посетом започели смо једну дугорочну сарадњу између Заједничког већа општина и општине Љубовија која ће се наставити и проширити посетом делегације Заједничког већа општина и општина у његовом саставу Мачванском округу и општинама Љубовија и Димитровград - рекао је председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић.

После пловидбе уследила је подела поклон пакета спонзора Штарк из Београда свим гостима са истока Хрватске што је највише обрадовало најмлађе. Посета Малом Зворнику била је следећа релација, где је домаћин показао подземни град Карађорђевића.