ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

25.09.2019.САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЗВО-а И РУКОВОДСТВА ПУ ВУКОВАРСКО-СРЕМСКЕ

Јуче је у Винковцима одржан састанак представника Заједничког већа општина и челних људи Полицијске управе Вуковарско-сремске. Ради се о редовним састанцима који имају за циљ међусобну размену информација и заједничко деловање како би се превентивним радом спречили нежељени догађаји имајући у виду специфичне околности које постоје на деловању ове Полицијске управе.

Начелник полицијске управе Вуковарско-сремске Фабијан Капулар изнео је податке о заступљености припадника српске заједнице у полицијским службама ове ПУ која је оцењена као задовољавајућа.

Представници Зајдничког већа општина указали су на коректну пропорционалну заступљеност Срба, али су назначили да нису задовољни са заступљеношћу Срба на руководећим местима те замолили да се о томе поведе више пажње у наредном времену.

Начелник Полицијске управе изнео је податке о активностима које сепредузимају у смислу осигуравања реда и мира као и безбедности свих грађана који живе на подручју деловања ове ПУ.

Договорено је да се међусобни сусрети интензивирају у наредном периоду како би се правовремено заједнички деловало и, на тај начин, избегле све могуће негативне последице које би, евентуално, могле настати.

Осим начелника ПУ Вуковарско-сремске, испред ПУ састанку су присуствовали и његов заменик Горан Ловрић те водитељ криминалистичке службе Крешимир Хуњет. Заједничко веће општина су представљали председник Срђан Јеремић и потпредседници Ђорђе Ћурчић и Радомир Чварковић, дожупани Вуковарско-сремске и Осјечко-барањске жупаније