ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

21.09.2019.ЗВО СУОРГАНИЗАТОР ТРЕЋЕГ САБОРА КУЛТУРНОГ И НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА СРБА СЛАВОНИЈЕ, БАРАЊЕ И ЗАПАДНОГ СРЕМА

Вуковар, 21.9.2019. – Заједничко веће општина било је један од организатора трећег Сабора културног и народног стваралаштва Срба Славоније, Барање и западног Срема који је одржан у порти храма Светог Николаја Мириклијског у Вуковару.

На овој манифестацији представљени су културни уметници са вуковарског подручја, а све је било преношено уживо у склопу емисије „Жикина шареница“ на РТВ Пинк. Тако су своју прилику да се представе гледаоцима ове емисије имали вуковарски АНИ СКД Просвјета, тамбурашки састав Вучедолски звуци, плесна група Венера, певачка група Јавор, радио Дунав, боровски тамбурашки састав Дунавске зоре, боботски етно ансамбл Ђурђевак и оркестар Новице Тодића.

Била је ово прилика да се гледаоцима, како у Србији, тако и широм Европе и света представи и рад Заједничког већа општина. Председник ЗВО-а Срђан Јеремић у обраћању уживо упознао гледаоце са деловањем ове институције и активностима које су подузете у последњих неколико месеци. Осим тога приказана је и сарадња са институцијама града Нове Пазове. Међу гостима су били помоћница председника општине Стара Пазова Маја Грбић и начелник општинске управе Стара Пазова Владимир Јовановић.

Рад својих одбора представили су и председници свих одбора ЗВО-а: председник одбора за културу Небојша Видовић, председник одбора за људска права Јован Влаовић, председница одбора за образовање Милица Стојановић, председник одбора за привреду Александар Мандић, председник одбора за медије, веру и инофрмисање Срђан Колар и водитењка пројектног тима Николина Докић.

Водитељ емисије „Жикина шареница“ Живорад Николић нагласио је значај да се српски народ из Хрватске представи осталим Србима широм света.

Манифестација је суфинансирана средствима Савета за националне мањине владе Републике Хрватске и Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са Србима у региону и дијаспори Републике Србије.