ARHIVA

DOKUMENTI I IZVEŠTAJI

LIGA VETERANA

LINKOVI

VIDEO PRILOZI

TV EMISIJA Hronika SBIZS

JAVNA NABAVA

Login forma

12.09.2019.ЗВО ПОМОГЛО КУПОВИНУ ВОЗИЛА ЗА ВУКОВАРСКЕ ПАРОХИЈЕ

Вуковар, 12.09.2019. - Вуковарске парохије добиле су на поклон трактор за кошење и одржавање траве у дворишту храма Светог Николаја Мириклијског и храма Преподобне Матере Параскеве на Доброј води.

Донатори финансијских средстава за куповину косилице су Заједничко веће општина и Фонд за обнову и развој Града Вуковара. Машина је коштала 42.000 куна, од тога је 30.000 куна уплатио Фонд за обнову и развој Града Вуковара, а остатак ЗВО.

Примопредаји возила присуствовали су вуковарски пароси парох протојереј-ставрофор Саша Кузмановић и протојереј-ставрофор Миљен Илић, председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић и председник ГО СДСС Вуковар Срђан Колар.

Иницијативу за куповину покренула је вуковарска Градска организација Самосталне демократске српске странке, а главни иницијатори били су вуковарски парох протојереј-ставрофор Саша Кузмановић, тадашњи парох Друге парохије вуковарске Вукашин Цветојевић и председник ГО СДСС Вуковар Срђан Колар.

Ово возило послужиће да се одржавају дворишта и околина испред два храма вуковарских парохија и помоћу њега биће значајно убрзан процес кошења траве на овим великим подручјима, а такође постоји и могућност стављања додатка у виду ралице за чишћење снега.